1 iunie, un prilej minunat de a ura ,, La multi ani’’, tuturor copiilor, dar si copilului ce doarme cuibarit in sufletul fiecaruia dintre noi!’’

Posted by: BlogAP.Admin 01/06/2020 Niciun comentariu

…si o bucurie dulce de la Lady Chef Cornelia Ghisoi.

Prajitura cu rubarba si capsuni

Materie prima :
Capsuni 400g
Rubarba 400g
Oua 6 buc
Iaurt 120g
Zahar 6 linguri
Zahar pentru rubarba 8 linguri
Nuca 200g
Faina 6 linguri
Praf de copt 1 pachetel
Coaja de portocala
Esenta de vanilie
Sare
PENTRU BEZEA
Albusuri de ou 4
Zahar 8 linguri
Zeama de lamaie

Mod de preparare :
Se curata rubarba, se taie bucati de 2 cm, se presara zaharul, cele 8 linguri  si se lasa la scurs. Capsunii se spala se taie grosier.
Nuca se coace la cuptor. Galbenusurile se mixeaza doar cu doua linguri de zahar, sare si iaurt. Albusurile se bat spuma cu zaharul ramas. Praful de copt se amesteca cu faina. Se amesteca albusurile batute cu galbenusurile, coaja de portocala, vanilia si treptat se adauga faina. Se amesteca usor.
Intr-o tava se pune hartie de copt. Se aseaza pe toata suprafata, rubarba, capsunile si nuca taiata.
Peste fructe se pune aluatul de mai sus si se introduce la cuptur pentru 25- 30 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca. Cu ajutorul unei tavi se intoarce prajitura astfel incat sa fie fructele deasupra.
BEZEA: Se fierbe siropul de zahar pana la 112 grade (faceti proba ca la siropul de la  dulceata ) Se bate albusul spuma si se adauga siropul fierbinte, treptat. Lasam sa se bata bine pana devine lucios si legat. Se adauga zeama de lamaie .Aceasta compozitie se disperseaza uniform peste prajitura noastra si se mai introduce la cuptor pentru inca 10 minute. ( cuptorul trebuie sa fie la 200 grade ).
POFTA BUNA !

Calde Salutari Culinare!

IMG-20200530-WA0010
IMG-20200601-WA0003