Coroana ** 2019-11-27T09:27:59+00:00
Hotel 2 Stele Brasov

**

Hotel Coroana

Hotelul Coroana** reprezinta una dintre bijuteriile arhitecturale ale Brasovului, fiind cel mai vechi hotel din oras, locul de intalnire a personalitatilor vremii. Plasat pe vestitul pietonal al orasului, aproape de linia de demarcatie a portii vechii cetati, in apropierea Pietii Sfatului si a Bisericii Negre, hotelul atrage privirile prin arhitectura Art Noveau si Baroque, fiind declarat monument istoric. Arhitectii Schuller si Goldsmidt s-au inspirat din arhitectura muncheneza, propunand o cladire-simbol ce multumea atat prin estetic, cat si prin functionalitate.
Pragul hotelului a fost trecut de nume importante ale spiritualitatii romanesti precum: George Cosbuc, Cincinat Pavelescu, Lucian Blaga, Emil Cioran, Octavian Goga. Tot aici a avut loc prima sezatoare literara din Brasov, in anul 1923.

REZERVA ACUM!

Oferta de Revelion 2020

3 nopti
30.12.2019 – 02.01.2020

Detalii si rezervari

CAZARE

Hotel Coroana **

 • Capacitate totala cazare

 • 152 de locuri
 • 72 camere duble
 • o garsoniera

 • 1 apartament

 • Servicii incluse in pretul camerei

 • Receptie 24 de ore, internet lobby, apel de dimineata, seif la receptie
 • Transmitere de mesaje, ziare, curierat, informatii culturale si turistice, rezervare de bilete, apelare taxi

 • Servicii contra cost
 • Telefon

 • Fax
 • Suplimentar: meeting room (max. 30 de persoane)

Hotel Coroana **

Semnificatie si prestigiu prin nume: Numele initial a fost Hotel Krone, dupa denumirea veche a orasului (Kronstadt sau Orasul Coroanei), pastrand misterul legendei si a mitului ce sta la baza numelui „Brasov”. Unicitate: Coroana a fost primul hotel modern al orasului, construit in 1910 prin implicarea autoritatilor locale, pentru a raspunde numarului tot mai mare de clienti care aveau sa fie atrasi de beneficiile acestei zone, de aerul curat de munte si frumusetile zonei.
Arhitectura deosebita: Infaptuirea unui plan pentru a construi hotelul reprezentativ al Brasovului insemna gasirea unui architect potrivit. De aceea, in urma organizarii unui concurs, arhitectii Schuller si Goldsmidt au fost selectati. Cu un design revolutionar, de inspiratie muncheneza, Coroana a fost construita in stilurile Baroque si Art Noveau, arhitectura pastrata pana in zilele noastre atat in interior, cat si la exterior.

Inspiratie si talentul arhitectilor: Coroana era un hotel de prima categorie, prevazut cu o curte interioara, cu restaurant, cu o faimoasa cafenea vieneza si un club frecventat de jurnalisti si literati. Personalitati care au trecut pragul Coroanei: Loc de intalnire pentru personalitatile vremii – prima sezatoare literara a avut loc la Brasov, la Coroana, in 1923. Loc de gazduire pentru artisti: In decursul anilor, Coroana a gazduit personalitati culturale, muzicieni, actori si artisti care veneau prin contracte de colaborare la diferitele evenimente marcante ale orasului (Cerbul de Aur, Concursuri de Dirijorat, Festivalul Muzicii de Camera, Festivalul Medieval, Festivalul de Opera, Vaudeville si Balet, cat si Festivalul de Dramaturgie Contemporana). Camere spatioase, cu priveliste deosebita: Apartamentele spatioase au vedere atat spre Tampa Mountain, cat si spre Bulevardul Republicii, principala artera pietonala a orasului.

HOTEL COROANA **

Reprezinta una dintre bijuteriile
arhitecturale ale Brasovului!