Declaratia de la Madrid 2018-02-23T10:38:18+00:00

Declaratia de la Madrid in legatura cu Ozonoterapia

Avand in vedere ca de la descoperirea ozonului de catre chimistul german Christian Friedrich Schonbein, in anul 1840, folosirea lui in medicina s-a intensificat in diferite locuri din lume; a crescut interesul profesionistilor din sfera medicinei de a cunoaste cum functioneaza si ce beneficii aduce; numarul specialistilor in terapie cu ozon este din ce in ce mai mare in diferite parti ale lumii; si un numar in crestere de pacienti se beneficiaza de ozonoterapie. Dar consolidarea ei nu a fost usoara, inca intimpina rezistenta in comunitatea medicala, si pentru recunoasterea sa pe plan legal sunt necesare eforturi mai mari si mai coordonate.

Amintind ca cercetari preclinice si clinice cu o rigoare stiitifica considerabila in legatura cu folosirea ozonoterapiei, realizate in Germania, Cuba, Italia, Rusia si alte tari, au obtinut rezultate care sustin folosirea ei prin diferite protocoale medicale. Tinand cont de faptul ca cercetarile preclinice, genotoxice, toxicologice si clinice sprijina aplicarea si siguranta acestei terapii medicale intr-o gama destul de larga de dozare.

Evidentiind faptul ca cercetarea si experienta clinica privind folosirea medicala a ozonului progreseaza in ciuda diferitelor obstacole pe care le intimpina, insemnind un important stimul pentru cercetatorii si asociatiile de ozonoterapie, in special datorita lipsei sprijinului financiar necesar pentru a continua cercetarea stiintifica necesara.

Acceptind ca este absolut necesar sa lucram cu obiective concrete, planificind actiunile noastre la nivel mondial pentru a putea avansa cu eforturi comune in sfera ozonoterapiei cu o mai mare precizie si fermitate. Recunoscand ca exista variabilitati pe care comunitatea medicala doreste sa le standardizeze si ca in aceasta privinta deja s-au realizat progrese care trebuie sa fie luate in considerare, devine necesar sa se continue pe calea definirii procedurilor si protocoalelor medicale in care sa se precizeze aplicatiile optime, si sa se elaboreze un indrumator de bune practici pentru a lasa in urma pe cale mai eficienta posibilitatile de malpraxis.

Vazand cu enorma satisfactie faptul ca ozonoterapia a fost reglamentata in Rusia in 2007 de catre Serviciul Federal de Control in Aria Sanatatii Publice si Dezvoltarii Sociale, prima tara din lume care a facut-o; in Cuba, in anul 2009, de catre Ministerul Sanatatii Publice; in Spania de catre Comunitatile Autonome din Insulele Baleare si Canare (2007), Madrid (2009) si Galicia, Castilla-La Mancha, si Castilla si Leon (2010); ca in Italia au facut progrese semnificative in favoarea ozonoterapiei Regiunile Lombardia (2003), Emilia-Romagna (2007) si Marche (2009) si ca au fost adoptate hotariri judiciare favorabile de catre Tribunalul Administrativ din Lazio (1996 si 2003).

REZERVARI SI INFORMATII: +40 268 478 800