
Întâlnirea cu Chef Laurențiu Neamțu: o călătorie gastronomică de la New York, la Aro Palace și Chefi la Cuțite
Îl cunoașteți pe Sous Chef-ul nostru?
La doar 19 ani, după absolvirea școlii de Turism și Alimentație Publică, a plecat în Cipru, apoi în Statele Unite, unde a lucrat în locații exclusiviste. A urmat stagii în restaurante cu stele Michelin din New York, un schimb de experiență în China, iar în 2018 a lucrat la L’Atelier du Joel Robuchon din Londra, perfecționându-și cunoștințele despre bucătăria franceză. În 2019, s-a întors în România și, începând cu februarie 2022, ne încântă cu preparatele sale la restaurantul Aro Palace. Mulți îl cunoașteți de la ultimul sezon al emisiunii „Chefi la Cuțite”, unde a fost chiar finalist, un succes care vine să confirme parcursul lui profesional de excepție.
Da, este chiar Chef Laurențiu Neamțu, pe care l-am rugat să ia o pauză de la încinsul aragazelor pentru a ne scrie câteva rânduri privind experiența sa la Chefi, pasiunea și principiile care îi ghidează activitatea.
„Experiența mea la Chefi la Cuțite a fost una foarte frumoasă. Pot descrie această experiență în câteva cuvinte: deosebită, unică, specială, emoționantă și palpitantă. Am avut mari emoții, când am pășit pentru primă dată în acel platou, deoarece m-am aflat pentru prima oară în fața camerelor de filmat! Am întâlnit oameni minunați acolo și mi-am făcut foarte mulți prieteni.”
„Orice meserie pe care o alegi în această viață trebuie făcută cu determinare, dedicare, pasiune, disciplină și întotdeauna să dai 100% din tine. Cu cât știi mai multe, cu atât poți crea mai multe. Nu există sfârșit al imaginației în bucătărie. În fiecare zi trebuie să înveți ceva, chiar daca vor fi și greșeli, învață din ele și mergi mai departe, iar a doua zi, fii mai bun decât ai fost în ziua precedentă. Vor fi cu siguranță zile mai grele, dar atât timp cât iubești această meserie, o faci din inimă și ai lângă tine o echipă minunată, nu ai cum să nu reușești în acest domeniu! Pentru mine nu există un Chef Bucătar bun, fără o echipă puternică în spate. Tratează-i pe cei din jurul tău cum ai vrea să fii tu tratat înapoi! Întotdeauna merg pe premisa că trebuie le ofer respect și iubire celor din jur, iar la fel primesc și eu de la ei.”
Iar noi vă așteptăm la masa gătită cu drag, să gustați una dintre recomandările Chefului și anume pulpă de rață gătită confit, cartofi cu trufe, legume de sezon și sos din fructe de pădure.