Aro Palace, o oază de liniște în inima orașului

Aro Palace scrie istorie în Brașov de peste 80 de ani, inaugurarea sa având loc în anul 1939. În anul 2005, hotelul a fost modernizat și ridicat la standardul de 5 stele, pe care îl menține și în prezent.

Hotelul are o poziție privilegiată, situat în inima orașului Brașov, în centrul istoric, atât de căutat de turiști din toată lumea. Aici turiștii vor găsi întotdeauna o servire care să corespundă gusturilor exigente.

  • Misiune

    Relațiile de colaborare – parteneriat cu instituțiile de învățământ liceal și universitar din domeniu, precum și adoptarea ISO 9001 sunt o dovadă a preocupării continue pentru menținerea și ridicarea nivelului calitativ al produsului turistic complex oferit oaspeților unităților hoteliere și restaurantelor companiei noastre.

  • Exigență

    Compania deține o bază materială complexă care include 2 hoteluri (Hotel Aro Palace și Hotel Capitol) cu o capacitate totală de peste 1000 locuri, acoperind nivele de confort de 5 și 3 stele, cât și 3 restaurante cu specific tradițional cu ofertă culinara și ambientală de excepție care satisfac cele mai variate și exigente așteptări.

  • Valori

    S.C. Aro-Palace S.A. a fost înființată în 1991 și este continuatoarea tradițiilor școlii brașovene de turism, recunoscută prin rezultatele de excepție realizate de-a lungul anilor. Medaliile obținute de maeștrii noștri în arta culinară la prestigioase concursuri internaționale sunt mărturia profesionalismului și dăruirii multor generații de lucrători.

Rezervări & Contact

Pentru rezervări sau orice informații cu privire la serviciile Aro Palace, vă invităm să ne contactați!

Contactați-ne

Istoria Aro Palace

Inaugurat în 1939, chiar înainte de izbucnirea celui de-al doilea război Mondial, Hotel Aro Palace a fost proiectat de arhitectul Horia Creangă, nepotul marelui nostru Ion Creanga. Denumirea hotelului Aro Palace este moștenită de la societatea Asigurarea Romanească, din banii căreia au fost finanțate lucrările.

Între anii 1950 și 1960, în vremea când Brașovul s-a numit Orașul Stalin, hotelul Aro Palace a fost botezat Carpați.

Pentru a fi mărita capacitatea de cazare, s-a decis extinderea hotelului. Astfel, aripa nouă a hotelului și-a început șantierul în 1963 și a fost dată în folosință doi ani mai târziu, fiind proiectată de regretatul arhitect brașovean Iancu Rădăcină.

Aro Palace a reprezentat pentru Brașovul secolului XX punctul de reper, kilometrul 0 al orașului străjuit de Tampa. În zilele noastre, hotelul împletește desăvârșit interbelicul cu high-tech, astfel că este preferat ca destinație atât de nostalgici, cât și de către noua generație cu atâta nevoie de tehnologie și progres.

De-a lungul celor peste 80 de ani de funcționare, Aro Palace a adunat povești cu actori, cântăreți și ale lor concerte la Cerbul de Aur, membri de delegații prezidențiale, ambasadori, personalități politice sau ale culturii europene; a fost martor al mii de nunți, botezuri, conferințe sau congrese, a bucurat sufletele românilor și străinilor deopotrivă.

Maiestuos, Aro Palace asistă la apusul soarelui peste vechea cetate, la răsăritul mângâind Tampa, admiră cetățuia, Primaria și vechiul Șir al Hoților de peste Parcul Central. Rămâne emblema Brașovului, alături de toate celalalte locuri îndrăgite de localnici și turiști, aflate în imediata sa vecinătate: Piața Sfatului, str. Republicii, Tampa și zidurile vechii cetăți, muzee, galerii de artă, cafenele romantice, magazine și piațete.

Camere de 5 stele

Camerele sunt elegante, spațioase și confortabile. Vă invităm să explorați turul virtual pentru o mai bună calitate a imaginii.

Structura acționariatului

La data de 31 decembrie 2023 conform registrului consolidat din evidența Depozitarului Central S.A.

Acționar Număr acțiuni Procent acțiuni
TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. 345.704.600 85,74
S. WINNERS FIRST S.R.L. 41.325.500 10,25
Alți acționari 16.171.471 4,01
Total 403.201.571 100,00

Act constitutiv al S.C. Aro Palace S.A.

Descarcă aici

Hotel Aro Palace folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.

Află mai multe

Abonează-te acum la newsletter-ul nostru!

Rămâi astfel la curent cu toate noutățile, ofertele și campaniile Aro Palace. În plus primești cadou de bun venit o reducere de 5% pentru următorul tău sejur la noi.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Termenii și condițiile Google.

Sari la conținut