Brasov este unul dintre cele mai frumoase si iubite orase din Romania. Situat aproape de aeroportul din Bucuresti (la 3 ore de mers cu masina), acest oras este inclus in topul destinatiilor pe care sa le vezi chiar de la prima vizita in Romania.

Foarte mandri de orasul lor, brasovenii iti vor enumera pe nerasuflate numeroase locuri pe care e musai sa le incluzi in excursia ta si, mai ales, ca doar in Brasov poti gusta cea mai buna inghetata sau te poti bucura de un pranz de top la Aro Palace!

Ne-am gandit si noi sa facem un top al atractiilor turistice pe care le indragim si le recomandam cu drag oaspetilor nostri:

1. Piata Sfatului

Emblema orasului, imaginea acestei piete este prezenta in toate ghidurile turistice. Piata saseasca este marginita de casele negustorilor sasi si, bineinteles, de Tampa, care te imbie la o plimbare in aer liber. Piata Sfatului a fost inca de la inceputuri gazda festivalului Cerbul de Aur, cel mai important eveniment din oras. Inca din Epoca Medievala, aceasta a fost un centru comercial, cunoscuta atunci ca Marktplatz. In orice sezon vei gasi o terasa de unde sa admiri aceasta bijuterie arhitecturala.

Cladirea dominanta, plasata in centrul pietei, este Casa Sfatului (care a dat si numele pietei). Casa Sfatului a fost initial un turn de supraveghere. La inceputul anilor 1500, cladirea a fost mentionata ca primarie. O campanie de presa a salvat aceasta cladire de la demolare in primii ani ai secolului XX. Din 1950 Muzeul Judetean de Istorie isi are sediul in aceasta cladire. Turnul care completeaza Casa Sfatului are o inaltime de 48 m si poarta numele de Turnul Trompetistilor datorita rolului purtat in trecut: de aici se urmareau si anuntau eventualele invazii.

Alaturi de Casa Sfatului, Biserica Adormirea Maicii Domnului, Casa Negustorilor, Casa Mureșenilor si Casa Filstich-Plecker sunt pe lista obiectivelor turistice de vizitat. Hotelul nostru este pozitionat la doar cateva minute de mers pe jos de Piata Sfatului.

2. Biserica Neagra

Situata in sudul Pietei Sfatului, Biserica Neagra este una dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectura gotica din Romania si cea mai mare din sud estul Europei, de asemenea, cea mai importanta biserica luterana din Romania. Iar dupa finalizarea constructiei, datorita grandorii sale, biserica a primit titlul de “Cea mai mare biserică dintre Viena și Constantinopol”.

Aceasta dateaza din secolele XIV – XV, fiind denumita initial Sfanta Fecioara Maria. In 1689 un incendiu a avariat partial aceasta cladire, iar incepand cu secolul XIX i-a oferit numele actual, datorita zidurilor innegrite.

3. Prima Scoala Romaneasca

Brasovul se poate lauda cu pionieratul in invatamantul romanesc. Prima Scoala Romaneasca a fost cladita in 1495 si recladita in 1760. Cladirea este situata in interiorul curtii Bisericii Sfantul Nicolae, din cartierul Scheii Brasovului. In 1583 au fost inregistrate istoric primele cursuri tinute in limba romana in aceata cladire. Cladirea a fost transformata in Muzeul Prima Scoala Romaneasca. Tot din acelasi an dateaza si primele carti tiparite de catre diaconul Coresi, o persoana emblematica pentru Brasov.

4. Strada Sforii

Pe cat de micuta este, pe atat de cunoscuta este. Strada Sforii a fost construita in 1800, pentru facilitatea accesului pompierilor si este considerata ca cea mai ingusta strada din Europa (avand intre 1.1 si 1.3 m latime). Straduta este situata intre Poarta Schei si strada Cerbului, nu departe de Piata Sfatului.

5. Muntele Tampa!

Muntele Tampa, parte din masivul Postavaru, este unul dintre cele mai iubite locuri de brasoveni. Sub Tampa este locul de intalnire pentru tinerii din Brasov, pentru alergatori si pentru plimbarea zilnica alaturi de animalele de companie. Este locul copilariei pentru multi dintre noi. Daca vrei sa ajungi pe platoul pe care sunt instalate literele marca Hollywood, cu numele orasului, poti parcurge un traseu de aproximativ 1,5 ore, prin padure, sau poti alege sa urci cu telecabina. Odata ajuns sus te vei bucura de o priveliste minunata asupra Brasovului.

6. Cetatea Brasovului

La capatul strazii Dealul Cetatii, care porneste in apropiere de Primaria din Brasov, vei gasi Cetatea Brasovului. Inconjurata de paduri, cetatea a fost pavaza impotriva atacurilor venite din partea habsburgilor, iar incercarile de cucerire se vad pe zidurile cetatii si azi. Cetatea poate fi vizitata doar din exterior, unde au fost organizate numeroase festivaluri. Un labirint de stradute formeaza cetatea, avand in centru un restaurant in care se organizau evenimente.

7. Turnul Alb si Turnul Negru

Cele doua turnuri, construite in scop de aparare, dateaza din 1460 si 1494. Turnul Alb are o inaltime intre 18 si 20 metri, iar Turnul Negru are o inaltime de 11 metri. Turnul Negru este situat in apropiere de Bastionul Fierarilor, un alt obiectiv turistic important. Turnul Alb ofera o panorama draguta asupra orasului Brasov si este vizitat in special pentru pasionatii de fotografie. Intre cele doua turniri a fost format un traseu prin padure, pe care-l recomandam in sezonul cald.

8. Casa Hirscher

Considerata de multi ca facand parte din stilul Renascentist, Casa Hirscher a fost construita intre 1541 -1545 si a fost martora a doua incendii de proportii. Casa este cunoscuta si sub numele de Casa Negustorilor, fiind locul in care negustorii sasi, maghiari si romani isi desfasurau activitatile comerciale. Casa a fost oferita drept cadou pentru Apollonia Hirscher, sotia negustorului Lukas Hirscher, pentru a-i gazdui pe negustori. Casa Hirscher este, bineinteles, pozitionata in apropiere de Piata Sfatului.

9. Catedrala Ortodoxa

Construita la partea de nord a Pietei Sfatului, Catedrala Ortodoxa este o capodopera a arhitecturii romanesti, imbinand stilul baroc cu cel neoclasic. Ridicata in perioada 1895 – 1896, aceasta a urmat modelul bisericii grecesti din Viena. Catedrala poarta hramul “Adormirea Maicii Domnului”.

10. Muzeul de Arta

Adapostit de o cladire neobaroca (construita in 1902), Muzeul de Arta din Brasov expune lucrari ale artistilor plastici romani si internationali, printre preferatii nostri fiind: Gheorghe Tattarescu, Stefan Luchian, Nicolae Grigorescu si Theodor Aman. In apropiere de Muzeul de Arta veti gasi Muzeul de Etnografie.

Brasovul te va surprinde la fiecare vizita si o singura vacanta petrecuta in orasul de sub Tampa cu siguranta nu este de ajuns. Mai ales cand stii ca poti opta pentru o cazare exceptionala, cu preparate delicioase, in centrul Brasovului, la Aro Palace. Te asteptam cu drag in Brasov!

Abonează-te acum la newsletter-ul nostru!

Rămâi astfel la curent cu toate noutățile, ofertele și campaniile Aro Palace. În plus primești cadou de bun venit o reducere de 5% pentru următorul tău sejur la noi.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Termenii și condițiile Google.

Hotel Aro Palace folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.

Află mai multe

Abonează-te acum la newsletter-ul nostru!

Rămâi astfel la curent cu toate noutățile, ofertele și campaniile Aro Palace. În plus primești cadou de bun venit o reducere de 5% pentru următorul tău sejur la noi.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Termenii și condițiile Google.

Sari la conținut