Anul acesta miscarea in aer liber a castigat din ce in ce mai multi adepti. Fie ca vorbim despre plimbarile lungi si de de turele de alergat in parc sau de escapadele la munte, anul acesta ne-am apropiat de activitatile sportive.

In acest articol am selectat cateva dintre traseele montane din apropiere de Brasov sau din Valea Prahovei.

Brasov – Muntele Tampa

Din Brasov exista 4 trasee catre varful Muntelui Tampa, cu grade diferite de dificultate. Ele sunt: Drumul Serpentinelor, Drumul Cavalerilor, Treptele lui Gabony si traseul care pleaca din cartierul Racadau.

Drumul Serpentinelor, de 800 de metri, are cel mai redus grad de dificultate. Este traseul marcat cu rosu si cel care porneste de pe Aleea Brediceanu (aleea de sub Tampa). Acest traseu ajunge langa telecabina, urca spre Drumul Serpentinelor si ajunge la Restaurantul Panoramic si Varful Tampa.

Drumul Cavalerilor, marcat cu dunga albastra, pleaca de la Bastionul Tesatorilor, iar punctul final este Saua Tampei, in varful muntelui. Acest traseu are 2 kilometri lungime si se continua spre Poiana Brasov (un traseu de 3 ore in total).

Traseul treptele lui Gabony este marcat cu un triunghi galben. Traseul include 167 de trepte si este de o dificultate ridicata. Drumul catre Tampa pe treptele lui Gabony dureaza o ora. Pe traseu vei gasi luminisuri de unde poti admira Brasovul.

Un alt traseu pleaca de la Curmatura dintre Dealul Melcilor si Tampa, trece prin Saua Tampei si urca spre varful muntelui. Traseul are 2 kilometri lungime si este marcat cu un triunghi albastru.

Timisul de Jos – Cascada Timina – Canionul Sapte Scari

Timisul de Jos este situat la 2 km de Brasov, pe Valea Timisului, cu Masivul Postavarul situat la nord-vest si Masivul Piatra Mare la sud-est. Canionul Sapte Scari este situat in Masivul Piatra Mare din Muntii Baiului si poate fi parcurs fara un echipament special. Traseul poate fi parcurs in aproximativ o ora. Pe traseu veti gasi o tiroliana si cateva banci si masute potrivite pentru un moment de respiro. Canionul Sapte Scari te va surprinde cu o mini cascada formata de paraul Sapte Scari care parcurge cele 7 trepte masive. Canionul poate fi parcurs in 30 de minute. Iti recomandam sa te echipezi cu incaltari antiderapante, potrivite pentru un traseu montan.

Zarnesti – Fantana lui Botorog – Poiana Zanoaga – Cabana Curmatura – Saua Crapaturii – Vf. Piatra Mica

Traseul are doua marcaje: banda galbena pana la Cabana Curmatura, un punct albastru pana in Poiana Zanoaga, returul fiind tot pe banda galbena.

Drumul porneste din Zarnesti, situat la 27 km de Brasov, de la Fantana lui Botorog. Drumul urca apoi spre Poiana Zanoaga, intr-o padure, urmata de o poiana care indeamna la un popas de relaxare. De aici vei putea admira creasta Pietrei Craiului si creasta vestica a Bucegilor. Traseul continua spre Cabana Curmatura cu un drum de doua ore sau doua ore jumatate. De la cabana se urca abrupt prin padure pana in Saua Crapaturii. Pe un drum cu pasaje de catarare, traseul ajunge pe Varful Piatra Mica, apoi la creasta Pietrei Mici pana la Crucea din Carpati. Traseul coboara apoi spre Poiana Zanoaga.

Iar la finalul traseelor montane va asteptam la hotelul Aro Palace sa serviti o cina delicioasa in restaurantul nostru.

Abonează-te acum la newsletter-ul nostru!

Rămâi astfel la curent cu toate noutățile, ofertele și campaniile Aro Palace. În plus primești cadou de bun venit o reducere de 5% pentru următorul tău sejur la noi.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Termenii și condițiile Google.

Hotel Aro Palace folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.

Află mai multe

Abonează-te acum la newsletter-ul nostru!

Rămâi astfel la curent cu toate noutățile, ofertele și campaniile Aro Palace. În plus primești cadou de bun venit o reducere de 5% pentru următorul tău sejur la noi.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Termenii și condițiile Google.